Начало | Блог | BOREAL IMPRESSION инсталира своята първа дигитална печатна машина EPSON SUREPRESS L-4033A

Блог

BOREAL IMPRESSION инсталира своята първа дигитална печатна машина EPSON SUREPRESS L-4033A

BOREAL IMPRESSION инсталира своята първа дигитална печатна машина EPSON SUREPRESS L-4033A

Нов играч в бизнеса за печат на етикети

Boréal Impression е много млада компания, която е специализирана в печат на самозалепващи се етикети на ролка и която се впуска в изцяло дигитален процес: от печат с SurePress L-4033A на Epson до лазерно рязане.

 

Стратегия, която се изплаща

Thierry Lafargue, съосновател на фирмата, поглежда назад към убежденията си за дигиталните технологии и нещата, които са мотивирали избора му на SurePress.

Когато е била създадена през юни 2013 г., Boréal Impression е имала една много специфична цел: да създаде бизнес, насочен към хората, който да произвежда точно това, което е необходимо на клиентите. За да постигне това, компанията решава да се отклони от конвенционалните производствени инструменти в полза на дигиталното оборудване. Това е от решаващо значение за пазара и представлява самия дух на Boréal Impression, както подчертава Thierry Lafargue, който описва себе си като "майстор с високи познания в технологиите" и има уменията да го докаже.

След изграждането на кариера като продуктов мениджър в компания за печат на етикети, която използва традиционната технология, Thierry Lafargue решава да остане в същия бизнес и да се специализира в една пазарна ниша: малки и средни тиражи на етикети.

"Когато основавахме нашата компания, не ни отне много време да вземем решение за структурата, която искахме за нея: вместо да се оборудваме и с конвенционални, и с дигитални инструменти, ние избрахме да вложим всичко в дигитално оборудване, за да ни даде пълна свобода в работата и да не бъдем затруднявани от ограниченията и разходите, свързани с традиционните машини ", обяснява Thierry Lafargue.

Опитът на Thierry Lafargue го е научил, че твърде често изискванията за малките и средните печатни тиражи на етикети не се покриват много добре. Често или печатницата ще отхвърли тези заявки, или те ще бъдат произведени с традиционно оборудване на много високи цени за клиента. В крайна сметка никой не печели.

Вследствие Boréal Impression решава да се възползва от тази ниша на пазара и бързо осъзнава колко голямо е търсенето. Днес компанията изпълнява задачи за два типа клиенти:

  • Печатници, които не са в състояние да изпълнят изискванията на клиентите си за малки и средни тиражи на етикети;
  • директни клиенти, нуждаещи се от малки и средни тиражи, в индустрии като винопроизводството, автомобилостроенето, храните и т.н.

Въпреки че говорят за малки и средни тиражи, това не означава, че производителността им е ниска. Всъщност Boréal Impression е в състояние да обработва много големи обеми - например, поръчка от 400 000 етикета (50 различни етикета, всеки отпечатан в малки количества, вариращи от 1000 до 5000 копия).

В наши дни клиентите се нуждаят от гъвкавост при производството на етикетите си, включително и да ги разбият на тиражи от 1000 до 5000 етикета. За да изпълните тези изисквания, се нуждаете от еднакво гъвкав производствен инструмент, като използването на дигитални технологии е единственият начин да предложите на клиентите си привлекателна цена.

"Работим на максимална ширина 33 см, така че можем да позиционираме различен етикет на всеки ред. Така нивото на производителност е напълно адекватно за нашите нужди", споделя Thierry Lafargue.

"Epson бързо се отличи като марка, която отговаря най-добре на нашите нужди", продължава той. SurePress L-4033A е избран поради пет ключови причини:

* Качеството на Epson е жизненоважно предимство, което позволява привличане нови клиенти, отличаване от традиционното производство и да се възползване от най-доброто позициониране.

* Мастилата на Epson за SurePress предлагат отлична устойчивост, без лак. Това е основен актив, като имате предвид, че клиентите почти винаги извършват механичен тест за устойчивост.

* SurePress L-4033A може да печата върху структурирани и релефни хартии. Преливките са красиви и плътността на цветовете е впечатляваща, докато при традиционните инструменти структурната хартия все още трябва да се работи деликатно.

* Също така SurePress е истински автономен производствен инструмент. Той работи без да е необходимо да се наблюдава, което означава, че можете непрекъснато да поемате производствени, търговски и технически задачи.

* И накрая, инвестицията в SurePress има най-добро съотношение качество / цена / производителност на пазара.

Що се отнася до производителността, Boréal Impression установява, че SurePress, заедно с довършителна система, дават възможност за управление на различни файлове.

"Толкова бързо и лесно се сменят печатните медии, че можем да поставим друг тираж за печат в производствения поток във всеки момент. Това означава, че можем да останем гъвкави", добавя Thierry Lafargue.

За да запази производствения процес напълно дигитален, Boréal Impression използва лазерно рязане заедно със своя SurePress L-4033A. Тази комбинация дава възможност за оптимизиране изпълнението на задачата, както и оригинални форми на етикети.

Thierry Lafargue се чувства доста уверен в бъдещето: правилният избор на технологии, заедно със специфичното позициониране в слабо разработена ниша, означава, че може да планира следващата стъпка с увереност.

"Сигурен съм, че има огромен пазар за малки и средни тиражи на етикети, който все още не е видим, защото някои хора смятат, че тези тиражи все още не са икономически изгодни. Така че целта ми е да активирам нови пазари и да покажем на хората, които не са предприели тази стъпка, че възможно тя да се направи много бързо и евтино, с висококачествени резултати ", заключава Thierry Lafargue.

Ключови факти

  • Мастилата за SurePress предлагат отлична устойчивост.
  • SurePress L-4033A може да печата върху структурирани хартии.
  • SurePress е истински автономен производствен инструмент.
  • Инвестицията в SurePress има най-добро съотношение качество / цена / производителност на пазара.
Най-популярни
Последни