Начало | Блог | 33-годишна дигитална печатница израства с листовата машина Kodak Nexfinity

Блог

33-годишна дигитална печатница израства с листовата машина Kodak Nexfinity

33-годишна дигитална печатница израства с листовата машина Kodak Nexfinity

 

В тази статия ще прочетете историята на една печатница с фокус върху дигиталния печат и с дългогодишен опит, която се възползва с пълна сила от възможностите на дигиталните листови машини Kodak Nexfinity и Kodak Nexpress и очевидно тенденциите в областта на дигиталния печат не са ѝ чужди. 

Компанията, за която ще ви разкажем, е основана през 1986 година от Даян Фишър. Днес тя и екипът ѝ са превърнали компанията L & D Mail Masters в утвърден производител на материали за директната поща. Те осигуряват пълен обхват от услуги към клиенти в цялата страната от своя адрес в Индиана.

 

Дигитален печат от самото начало

Компанията отрано е възприела дигиталния печат и редовните инвестиции в иновативна технология винаги са били един от ключовете към успеха им. През 2017 г. решават да дадат истинска мощ на цветното си дигитално производство, затова инсталират листовата дигитална машина KODAK NEXPRESS ZX3300, последвана от KODAK NEXFINITY през 2018 година.

 “Търсехме решение, което да поеме различни количества хартия и което би ни осигурило типа качество, което изискват нашите клиенти”, отбелязва самата Даян Фишър. “През всички години, през които сме в бизнеса, ние специализираме в данни и сетове от данни. Печатните машини на Kodak ни позволяват да работим с променливи данни и висококачествени цветове, с различни размери и с много различни субстрати”, което от своя страна ги превръща в идеално решение за бизнес модела на компанията.

Kodak Nexfinity article picture


 Висока производителност с много различни субстрати

Друга основна причина компанията да избере дигиталната листова машина Kodak Nexfinity е начинът, по който тя е проектирана. В L & D Mail Masters са използвали редица дигитални технологии през годините, като са инсталирали първите си системи KODAK DIGIMASTER Production Systems към края на деветдесетте. 

Колкото до избора да инсталират печатните машини на Кодак - Некспрес и Нексфинити, Даян Фишер обяснява, че 

 

“Основната причина за преминаването на компанията към решения от Kodak е тяхната надеждност от гледна точка на цветовете и на непрекъснатостта на работата. Работим с NEXFINITY по 24 часа на ден и тя се представя много добре. Доволни сме от нея. Между двете машини, само през този месец сме минали 2.8 милиона импресии. Те са невероятни работяги.”

Даян Фишер, Президент и Изпълнителен директор на L & D Mail Masters

 

Гъвкавост за широк обхват от поръчки

Тя казва още: “Можем да сложим всякакви поръчки на печатните машини на Kodak. Пускаме всичко от 60 lb. текст до 110  lbs. текст. Гъвкавостта е невероятна.” 

Дължините на тиражите за която и да било поръчка може да варират от 1 до 1 милион екземпляра, но както казва вицепрезидентът по стратегиите и иновациите Криста Фишер, може да има “32 различни версии в рамките на тази поръчка от един милион листа. Същевременно, тези различни версии имат променливи данни и изображения, но може да се произвеждат заедно, за да достигнат предимствата на отстъпката за пощенски разходи.”

 

Нови възможности за добавяне на стойност 

L & D Mail Masters експериментира с уникалните довършителни ефекти и специализирани мастила от платформата на KODAK, които им дават нещо ново, което да предложат на клиентите си. “Нашите клиенти наистина харесват опцията за матиране. Златното мастило също е много вълнуващо”, коментира Jill Peden. 

Даян Фишер добавя: “Намираме функционалността за дълги листове много полезна. Правим някои наистина интересни неща с различни размери и сгъвки”. Дългият лист дава на L & D Mail Masters и възможността да оферира поръчки, които биха били недостъпни на други дигитални машини, които работят на ограничаващо малки размери на листа.” 

“Случваше се това, че офсетовите печатници предлагаха изпълнение на поръчки на листове с размер 24” или 26”, за да предложат по-силна услуга от дигиталния печат. А печатните машини на KODAK ни позволяват да усвоим и този по-голям размер, за да можем да оферираме и тези поръчки”, добавя Даян Фишер.

 

Виж повече в статията Оттук до “безкрайността” с дигиталната печатна машина Nexfinity 

 

L & D Mail Masters също оценява гъвкавостта и контрола от гледна точка на поддръжка и сервиз, които дава печатната машина на Kodak. Модел със заменяеми от оператора части (Operator Replaceable Components или ORC) дава на собствения екип силата да увеличава времето за активна работа на машината, като поддържа машините във върхова форма. 

Даян Фишер казва “Имаме наш собствен вътрешен екип за поддръжка, но също така обичаме, когато операторите ни са способни да се справят с нещата на място и да не се налага да чакат сервизния техник да дойде. Това е още нещо, което харесваме в Kodak.”

 

С поглед напред в бъдещото развитие

Що се отнася до бъдещето, печатницата L & D Mail Masters очаква с нетърпение подобряването на своите модулни машини KODAK NEXPRESS и NEXFINITY с подобрения и нови технически възможности, когато те вече са налични. Даян Фишер заявява: “Вълнуващо е, когато можеш да направиш ъпгрейд на скоростта и на станциите за мастило, така че ние чакаме с нетърпение възможностите за ускорение и на двете машини.”

В заключение тя добавя: “Ние сме силно ориентирани към качеството. Качеството на машините от Kodak се вписва в продукта, който предлагаме, а именно висококачествен печат с променливи данни. Всеки търговец винаги продава дигиталното. Това е част от процеса. Основната причина да преминем към Kodak е надеждността по отношение както на цвят, така и на непрекъснатостта на работата. Нашата машина Nexfinity работи 24 часа на ден и се представя много добре. Много сме доволни от нея.”

Вижте с какви технологии спомага за:

  • повишаване на добавената стойност на продуктите
  • по-висока възвръщаемост в печатниците

листовата дигитална машина за цветен печат Kodak Nexfinity.

 


Още по темата можете да прочетете в статията Тенденции в дигиталния печат

Можете да видите и цялата категория Листови машини за дигитален печатНай-популярни
Последни